lamiachannel.gr
ΔΙΕΘΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα Υόρκη: Τα social media αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον, δήλωσε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς

Κοινοποίηση

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς χαρακτήρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία» και «περιβαλλοντικό δηλητήριο», λέγοντας ότι οι νέοι πρέπει να προστατεύονται από τη «βλάβη» των δικτύων.

«Ο Επίτροπος Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της Νέας Υόρκης έχει χαρακτηρίσει επίσημα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη Νέα Υόρκη», είπε ο Άνταμς κατά τη δημόσια ομιλία του. «Είμαστε η πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που κάνει αυτό το βήμα», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ένας δημοτικός σύμβουλος τονίζει ότι η ψυχική υγεία της νεολαίας της Νέας Υόρκης έχει «επιδεινωθεί για περισσότερο από μια δεκαετία».

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τις καθημερινές, το 77% των μαθητών γυμνασίου στη Νέα Υόρκη περνούν τρεις ή περισσότερες ώρες την ημέρα μπροστά από οθόνες, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος που χρειάζονται για τις δουλειές του σπιτιού.

Ο Έρικ Άνταμς ισχυρίζεται ότι το TikTok, το YouTube και το Facebook «τροφοδοτούν την κρίση ψυχικής υγείας σχεδιάζοντας τις πλατφόρμες τους ώστε να έχουν εθιστικά και επικίνδυνα χαρακτηριστικά».

«Είμαστε η πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που κάνει ένα τέτοιο βήμα και προειδοποιεί για τους κινδύνους τέτοιων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αντιμετωπίζουμε τα social media ως κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και πρέπει να διασφαλίσουμε ώστε οι εταιρείες τεχνολογίας να αναλάβουν την ευθύνη για τα προϊόντα τους», τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Πηγή: abcnews.al

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λαμία: “Tελικά αναρωτιόμαστε, θέλουμε κόσμο στα γήπεδα ή όχι;”

Συνεχίστηκαν οι επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αθανασίου Διάκου

Κάλαντα Χριστουγέννων από το ωδείο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και εκκλησιαστικών χορωδιών στο Δήμαρχο Λαμιέων