lamiachannel.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μήνυμα Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 

Κοινοποίηση

Στο σταυροδρόμι της ιστορίας, εκεί που συναντήθηκε η γενναιότητα με την πίστη και την αγάπη για την πατρίδα, εκεί ακριβώς γεννήθηκε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. 

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η απελευθέρωσή μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Είναι ένα ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτό, η κάθε ψηφίδα του οποίου φέρει το ονοματεπώνυμο και το αίμα των ηρώων προγόνων μας. Φέρει όμως και όλα τα συστατικά, που συνθέτουν την αθάνατη ελληνική ψυχή. Θάρρος, ομοψυχία, εφευρετικότητα, ευφυΐα, ανυποταγή, περηφάνια! 

Η 25η Μαρτίου, εκτός από σπουδαία θρησκευτική εορτή, έμελλε να γίνει και σύμβολο αιώνιο, αποτελώντας καμπή στην παγκόσμια ιστορία. Σήμερα, ο απανταχού ελληνισμός τιμά τους Αγωνιστές του ’21, ενώ η Ορθοδοξία τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την ευλογία Της οποίας αναζητούμε όλοι στις δύσκολες στιγμές μας. 

Όμως δεν αρκεί η γιορτή, ούτε μόνο η μνήμη, για να διατηρηθούν ατόφια τα ανθρώπινα ιδανικά. Η Ελευθερία δεν είναι ποτέ δεδομένη. Ας παραδειγματιστούμε από το ένδοξο παρελθόν μας κι ας συνεχίσουμε να διεκδικούμε με πάθος, συνεργασία και πίστη όλα τα αυτονόητα και μη, που έχουν σημασία στη ζωή μας. 

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!!

Χρόνια πολλά σε εορτάζουσες και εορτάζοντες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δωρεά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από το Δήμο Λαμιέων στην ΤΟΜΥ Λαμίας

Ν. Γιαννακοπούλου: Δεν πάει άλλο

Απόκριες και «Παιδική Καρναβαλούπολη»