lamiachannel.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτες εικόνες έξω από τα αστυνομικά τμήματα: «Ουρές» για νέες ταυτότητες χωρίς… τσιπάκι!

Κοινοποίηση

Αυξήθηκε κατακόρυφα σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes η κίνηση στα τμήματα ασφαλείας από κόσμο που θέλει να ανανεώσει-αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες παλαιού τύπου, εξασφαλίζοντας έτσι μια 10ετία χωρίς το τσιπάκι που θα περιλαμβάνουν οι νέες ταυτότητες (ψηφιακές) που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πούλμαν μετέφερε προχθές καλόγριες από Μοναστήρι του νομού Θεσσαλονίκης, σε αστυνομικό τμήμα στην ανατολική πλευρά του νομού, προκειμένου να καταθέσουν μαζικά αιτήσεις για αντικατάσταση ταυτοτήτων, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να τις έχουν για μια δεκαετία, πριν αναγκαστούν τελικά να τις αντικαταστήσουν με τις νέες ψηφιακές.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλήθος κόσμου αντιδρά στην ψηφιακή μορφή που θα έχει η νέα ταυτότητα, είτε υποστηρίζοντας ότι θα παρακολουθείται διαρκώς, είτε κάνοντας λόγο για επίθεση κατά των Χριστιανών και «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων».

Αντιδράσεις όμως προβάλλονται τόσο από ιερωμένους, όσο και από Ορθόδοξα Σωματεία, 22 εκ των οποίων θέτουν θέμα απόλυτης καταπάτησης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, θέμα εθνικής ασφάλειας και θέμα πίστης, καθώς «η αριθμοποίηση του προσώπου και ἡ καταπάτηση της θεόσδοτης ελευθερίας του ανθρώπου που είναι εικόνα Θεού καὶ ἡ παρουσία τοῦ δυσώνυμου ἀριθμού 666 στά νέα δελτία ταυτότητος, ὅλα ἀσύμβατα προς την Χριστιανική πίστη».

Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που ειδικά τον τελευταίο μήνα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που προστρέχουν στα τμήματα Ασφαλείας για να προλάβουν τις παλαιές ταυτότητες, με κάποιους μάλιστα να ζητούν και πληροφορίες για τα παιδιά τους που θα πρέπει να βγάλουν για πρώτη φορά ταυτότητα μετά τον Σεπτέμβριο.

Για το θέμα των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων είχαν συνάντηση εξάλλου στα τέλη Ιουλίου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, με τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ ενώ συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγο, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησαν διευκρινήσεις για τις νέες ταυτότητες.

Όπως είχε τονίσει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μηταράκης «… τους ενημερώσαμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».

Τα… ίδια και στην Πάτρα

Ίδια εικόνα και στα Γραφεία Έκδοσης Ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα, όπως στο κεντρικό κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην οδό Ερμού, όπου καθημερινά στην είσοδο περιμένουν από τα ξημερώματα, δεκάδες άτομα για να πιάσουν σειρά και να ανανεώσουν την ταυτότητά τους.

Ο καθένας επικαλείται διάφορους λόγους, αλλά, πολλοί που δεν το λένε, θέλουν να προλάβουν τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά. Έτσι, ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν μια 10ετία χωρίς το τσιπάκι, που νομίζουν ότι θα τους… παρακολουθεί.

Η «Πελοπόννησος» βρέθηκε έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Δεκάδες άτομα είχαν υπογράψει μια άτυπη λίστα προτεραιότητας και περίμεναν υπομονετικά, όπως γίνεται κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, το Γραφείο Έκδοσης Ταυτοτήτων λειτουργούσε από τις 2:30 το μεσημέρι και μετά. Όμως, πολλοί είχαν πάει από τις 5 τα ξημερώματα, για να πιάσουν σειρά, σύμφωνα με το pelop.gr.

πηγη newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λαμία: Σύσκεψη για την ευλογιά των προβάτων – Μέτρα για τη διακίνηση κρέατος και γάλακτος από τις μονάδες με κρούσματα

Ανάρτηση 1ου Προσωρινού Πίνακα Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% ετών 2021-2022

Απόφαση Δημάρχου για τέλεση πολιτικών γάμων